صفحه نمایش IPS چیست؟

بیشترین استفاده از صفحه نمایش IPS در گوشیهای هوشمند میان رده و بالا رده و دستگاههای قابل حمل است. اپل هم به طور گسترده از این نوع صفحات برای گوشیهای آیفون استفاده میکند. در این مقاله میخواهیم با این تکنولوژی آشنا شویم و بینیم صفحات آی پی اس چه هستند و چگونه عمل میکنند.

IPS تکنولوژیای برای صفحهنمایشهای LCD است. این تکنولوژی ابداع شد تا محدودیتهای صفحهنمایش LCD را، مانند زاویه دید کم یا کیفیت پایین رنگها، بهبود دهد.
صفحات IPS برای هر پیکسل از دو ترانزیستور استفاده میکنند در حالی که صفحات TFT، که قبلتر در گوشیها استفاده میشد، از یک ترانزیستور بهره میبرند. استفاده از دو ترانزیستور به نور پس زمینه بیشتری نیاز دارد که در نهایت نتیجه کار صحت رنگی بیشتر و زاویه دید بیشتر برای صفحهنمایش میشود.

به خاطر دارید که صفحهنمایشهای مانیتورهای قدیمی را که لمس میکردید اثرانگشت روی آن مشخص میشد و محل لمس تغییر رنگ پیدا میکرد در صفحههای آی پی اس این مشکل وجود ندارد و همین سبب میشود که استفاده از این تکنولوژی برای صفحات لمسی بسیار مناسب باشد.
یکی از مشکلات صفحههای IPS مصرف بالای انرژی توسط آنها است که حدود ۱۵ درصد مصرف بیشتری نسبت به صفحات TFT دارند بهعلاوه اینکه هزینه و زمان بیشتری برای ساخت این صفحات نیاز است.
تاریخچه پیشرفت صفحهنمایش IPS
الجی و هیتاچی سرمایهگذاریهای زیادی روی این تکنولوژی کردهاند و در توسعه آن زحمات زیادی کشیدهاند.

در سال ۱۹۹۶ هیتاچی توانست زاویه دید گستردهای را برای این صفحات به ارمغان بیاورد؛ همچنین در سال ۱۹۹۸ این شرکت صفحه Super IPS را معرفی کرد که تغییر رنگ را حذف کرده بود.
هیتاچی در سال ۲۰۰۴، ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ صفحهنمایشهای IPS-Provectus، IPS Alpha و IPS Alpha معرفی کرد که در تمام این صفحات نسبت کنتراست بهبود چشمگیری پیدا کرده بود.
در سال ۲۰۰۷ الجی هم در پی افزایش نسبت کنتراست قدم برداشت؛ Enhanced IPS در سال ۲۰۰۹ معرفی شد که زاویه دید گستردهتر شده و سرعت پاسخدهی هم به ۵ میلیثانیه رسیده بود. در سال ۲۰۱۰ صفحه IPS حرفهای معرفی شد که بیش از یک میلیون رنگ را نمایش میداد و هر پیکسل زوایای بیشتری داشت. این صفحه بسیار پیشرفته بود و قیمت بسیار بالایی هم داشت.
در نهایت در سال ۲۰۱۱ الجی صفحه IPS خودش را با نام Advanced High-Performance معرفی کرد که صحت رنگ در آن بسیار بهتر شده بود، کیفیت افزایش پیدا کرده بود و زمانی که در حالت مصرف بهینه انرژی قرار میگرفت نور بیشتری از نسلهای قبلی فراهم میکرد.
مزایای صفحهنمایش IPS
نمایش رنگ در این صفحهنمایش از تمام زوایا با ثبات و دقیق است.
بر خلاف صفحهنمایش LCD معمولی زمانی که این صفحه را لمس میکنید نور در نقطه لمس پخش نمیشود که برای محصولاتی که باید صفحات لمسی داشته باشند نکته مهمی است.
پنلهای IPS تصاویر را شفافتر نشان میدهند علاوه بر اینکه زمان پاسخ پایدارتری هم دارند.
معایب صفحهنمایش IPS
مصرف انرژی این صفحات ۱۵ درصد بیشتر از صفحات LCD معمولی است.
قیمت این صفحات از نسخههای معمولی صفحههای LCD بیشتر است.
مدت زمان پاسخگویی نسبت به صفحهنمایش معمولی LCD بیشتر است.
جایگزینهای IPS
در سال ۲۰۱۰ سامسونگ نوعی از صفحات IPS را معرفی کرد که به نام Super PLS شناخته میشدند. این صفحه خیلی شبیه به صفحه IPS است با این تفاوت که زاویه دید بهتری دارد، نورش ۱۰ درصد افزایش یافته، کیفیت تصاویر در آن بیشتر است، قابلیت تا شدن دارند و در نهایت مصرف انرژیاش ۱۵ درصد کمتر است.
دیدگاه شما