نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi Play

شیائومی Mi Play در بسیار از جهات از جمله عملکرد گوشیای رقابتی به حساب نمیآید اما از نظر قیمت و برخی نکات به خوبی میتواند کاربران را به سمت خودش جذب کند. اگر جزو کسانی هستید که بازیهای سنگین روی گوشی اجرا میکنند یا اینکه استفادههای سنگینی از گوشی دارند به طور حتم این گوشی ایده آل شما نیست اما اگر قیمت و طراحی مهمترین فاکتور شما است Mi Play گوشیای بسیار جذاب برای انتخاب به حساب میآید.
طراحی می پلی
طراحیاین گوشی شبیه به تمام گوشیهایی است که امسال توسط شیائومی به بازار عرضه شدند. با بررسی Mi Play به راحتی متوجه میشوید که این گوشی ساخت شیائومی است. جنس قاب پشتی می پلی از پلاستیک است اما رنگبندی و طراحیای که برای این قاب در نظر گرفته شده به هیچ عنوان حس یک گوشی پلاستیکی را القا نمیکند. در قاب جلو صفحهنمایش ۵٫۸۴ اینچی در نظر گرفته شده که بالای آن ناچ قطرهای دیده میشود.
حاشیههای صفحهنمایش در حد معمولی هستند اما به سبب اینکه اندازه صفحهنمایش خیلی بزرگ نیست گوشی شاسی جمع و جوری دارد و به خوبی در دست کاربر قرار میگیرد. به راحتی میتوانید با یکدست با این گوشی کار کنید و در بیشتر مواقع نیازی نیست که دو دست خودتان را درگیر کنید. در قاب پشتی همان ترندی که برای گوشیهای دیگر شیائومی استفاده شده به کار گرفته شده است. در این قاب شاهد دو لنز برای دوربین اصلی هستیم که طراحی زیر هم دارند و در قابی مجزا از قاب پشتی در نظر گرفته شدهاند.
صفحهنمایش می پلی
صفحه ۵٫۸۴ اینچی می پلی جنسی از IPS دارد و کیفیت فول اچ دی برایش در نظر گرفته شده است. نور این صفحه به نسبت قیمتی که برای گوشی میپردازید بسیار خوب است و رنگها را شفاف و خوش رنگ و لعاب نشان میدهد. این صفحه نمایش به لطف حاشیههای کمی که برای صفحهنمایش در نظر گرفته شده حدود ۸۰ درصد از قاب جلو را به خودش اختصاص داده است.

نرمافزار می پلی
اندروید نسخه ۹ به عنوان سیستم عامل این گوشی شناخته میشود. این اندروید با کمک رابط کاربری مخصوص شیائومی به نام می یو آی ظاهری کاملا متفاوت با گوشیهای دیگر گوشی سازان دارد. اگر مدتی با می یو آی کار کنید به زودی شیفته آن میشوید؛ این رابط کاربری نه تنها شیک و خوش رنگ است بسیار نرم و روان کار میکند و در استفادهای که از آن دارید تفاوت را با دیگر رابط کاربریها از نظر سبکی و جذابیت کاملا حس میکنید.
سخت افزار
در بررسی های سخت افزاری مشخص شد که روی چیپست Mi Play پردازندهای ساخت مدیاتک قرار گرفته تا نشان دهد می پلی جزو گوشیهای مقرون به صرفه است و نباید انتظار زیادی از آن در جهت انجام کارهای سنگین و اجرای بازیهای پر جزئیات داشته باشید. این پردازنده مدیاتک MT6765 نام دارد که ۱۲ نانومتری است و فرکانس هستههایش از ۲٫۳ تا ۱٫۸ گیگاهرتز است.

کنار این پردازنده و روی چیپ دستگاه حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی به همراه حافظه رم ۴ گیگابایتی قرار گرفته تا از این نظر هیچ شباهتی به گوشیای با این قیمت مناسب نداشته باشد و نزدیکتر به رقبایی باشد که قیمت گرانتری دارند. در نتیجه می پلی را باید مناسب کسانی بدانیم که تمایلی یا بهتر بگوییم نیازی به اجرای برنامهها و بازیهای پرقدرت روی گوشی هوشمند خودشان ندارند.
سنسور اثرانگشت می پلی
با وجود اینکه با گوشیای روبرو هستیم که قیمت مناسبی دارد اما شیائومی بخشهایی مانند سنسور اثرانگشت را قربانی قیمت نکرده است. در قاب پشتی دستگاه و کمی پایینتر از لنزهای دوربین اصلی و البته وسط، سنسور اثرانگشت دیده میشود. محل قرارگیری سنسور بهترین جایی است که میتوانید برای ویژگیای به نام سنسور اثرانگشت پیدا کنید.

از نظر سختافزاری این سنسور عمق مناسبی دارد و به راحتی میتوانید بدون نیاز به لمس بیش از حد آن را در قاب پشتی پیدا کنید. از نظر عملکرد هم کاملا شما را راضی نگه میدارد و میتواند در تمامی جهت با سرعت اثرانگشتی که از پیش برایش تعیین کردهاید را شناسایی و قفل دستگاه را برایتان باز کند.
دوربین می پلی
در قاب پشتی Mi Play دو لنز برای دوربین اصلی در نظر گرفته شده است. یکی از لنزها سنسور ۱۲ مگاپیکسلی و دیگری سنسور ۲ مگاپیکسلی دارد. در بررسی ها متوجه شدیم لنزی که سنسور ۲ مگاپیکسلی دارد تنها وظیفهاش شناسایی عمق است که در تهیه عکسهای پرتره با پسزمینه مات به کمک لنز اصلی میرود. لنز اصلی اندازه دهانه دیافراگم f/2.2 دارد و توانایی ضبط ویدیوهای فول اچ دی با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه را هم در خودش میبیند. دوربین سلفی که در قاب جلو و در ناچ قطرهای قرار گرفته سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد. برای Mi Play در دوربین سلفی ویژگی HDR را میبینیم که توسط آن میتوانید در شرایط نوری نامناسب عکسهایی روشنتر بگیرید.
یکی از بخشهایی که دوربین در آن توانایی خوبی دارد در تهیه عکسهای نور کم است که اگر با عکسهایی که توسط گوشیهای رقیب با این قیمت در نور کم گرفته میشوند مقایسه کنیم به خوبی به توانمندی دوربین می پلی در نور کم پی میبریم. به علاوه ویژگیای به نام نایت مود هم برای دوربین در نظر گرفته شده که توسط میتوانید عکسهایی روشنتر در نور کم تهیه کنید.
برای دوربین سلفی ۵ مرحله روتوش در نظر گرفته شده علاوه بر اینکه میتوانید با کمک ۴ حالتی که برای بهبود صورت گرفته عکسهایی سلفی از خودتان و دیگران بگیرید که کاملا روتوش شده هستند و چشمها و رنگ پوست در آنها بهبود پیدا کرده است.
باتری می پلی
برای می پلی باتری ای با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپر در نظر گرفته شده که این باتری برای گوشیای با این ابعاد صفحهنمایش خیلی کم نیست و میتوانید به خوبی حدود ۱ روز را روی آن حساب کنید. این باتری توسط درگاه مایکرو یو اس بی که پایین گوشی قرار گرفته شارژ میشود و به علاوه شارژ سریع ۱۰ واتی هم پشتیبانی میکند تا بتوانید با سرعت بیشتری آن را شارژ کنید.

جمع بندی
در بررسی شیائومی Mi Play دریافیتم که این گوشی کاملا مقرون به صرفه است که برچسب قیمتی بسیار مناسبی دارد. در این رنج قیمت کار رقیبان این گوشی در بخشهایی مانند طراحی و صفحهنمایش و دوربین خیلی سخت است تا بتوانند از پس Mi Play بر بیایند. می پلی در قاب پشتی خودش طراحی بسیار لوکستری دارد از آن چیزی که انتظارش را دارید. در قاب جلو هم به خوبی از زبان طراحی گوشیهای شیائومی بهره برده شده و حضور ناچ قطرهای در این بخش حس خوبی را برای کاربر به همراه میآورد. در نهایت در بخش دوربین، به خصوص در نور کم، و در بخش صفحهنمایش به خوبی میتوانید روی این گوشی حساب باز کنید و زمانی که از این جنبهها آن را با رقبا مقایسه میکنید به خوب بودنش بیش از پیش پی میبرید.
برای خرید شیائومی Mi Play میتوانید به فروشگاه اینترنتی تکنوکده مراجعه فرمایید ( کلیک کنید )
دیدگاه شما