با رابط کاربری اختصاصی شیائومی MIUI آشنا شوید

MIUI چیست؟
اگر گوشی شیائومی بخرید حتما متوجه میشوید که ظاهر آن با ظاهر گوشیهای دیگر متفاوت است. شیائومی از رابط کاربری خودش با نام MiUi برای گوشیهای هوشمندش استفاده میکند که این رابط کاربری مانند لباسی برتن اندرویدی که روی گوشیهای شیائومی نصب شده مینشیند و آنها را متفاوت جلوه میدهد علاوه بر اینکه امکاناتی را هم به آنها اضافه میکند. این رابط کاربری در سال ۲۰۱۰ به عنوان اولین محصول شیائومی معرفی شد که در آن زمان هنوز گوشی هوشمندی توسط این کمپانی تولید نشده بود. این رابط کاربری در حال حاضر بیشتر از دهها میلیون کاربر دارد و برخلاف ابتدای کار دیگر شبیه به iOS نیست.

چه گوشیهایی از می یو آی استفاده میکنند؟
می یو آی به طور گسترده روی گوشیهای اندرویدی شیائومی استفاده میشود به جز گوشیهایی که سیستم عامل اندروید وان دارند مانند Mi A1 و Mi A2. البته گوشی پوکوفون اف ۱ هم به این رابط کاربری مجهز است اما تغییراتی نسبت به نسخههای دیگر دارد که سبب میشود به اندروید خام نزدیکتر شود.
ویژگیهای اصلی این رابط کاربری در این سالها:
از ۹ سال پیش که این رابط کاربری معرفی شد تا امروز تغییرات چشمگیری کرده و پر شده از ویژگیهای خاص و ناب. یکی از اولین رابط کاربریهایی که روی خودش برنامهای برای مدیریت دستگاه داشت همین رابط کاربری می یو آی بود. این برنامه کنترلی روی آنتی ویروس، مدیریت فضا و ذخیره باتری داشت. بعد از آن دیدیم که سامسونگ هم از این ایده روی رابط کاربریهای خودش استفاده کرد.
ویژگی دیگری که در ابتدا توسط شیائومی و هوآوی رواج پیدا کرد دانلود تم از فروشگاهی مجزا از گوگل پلی استور بود. این دقیقا همان چیزی است که هنوز گوشیهای اندروید خام از آن بیبهره هستند البته در گوشیهای اندروید خام میتوان آیکون و فونت دانلود کرد اما همه با هم یکجا جمع نیستند.
در این سالهای اخیر این رابط کاربری به سمت سبکتر و روانتر شدن پیش رفته و ویژگیهای جدیدی مانند استفاده از حالت یک دست برای گوشیهای بزرگ در آن گنجانده شده است.
در ادامه توضیح کوتاهی میدهیم در مورد این چند نسخه اخیر که پیشرفتهای خوبی داشتند.

MIUI 8:
این نسخه از رابط کاربری MIUI به طور حتم بزرگترین تغییرات را داشته. از ویژگیهای مهم این نسخه باید به پشتیبانی از اسکرین شات قابل اسکرول شدن، کلید مخصوص ناوبری مجازی روی صفحه و فضای امنیتی دوم، که فضایی مجزا را برای کاربر روی گوشی فراهم میکند تا فایلهای شخصی را از کاری جدا کند، اشاره کرد. در کنار اینها ویژگی نصب دو نسخه از یک برنامه به صورت همزمان، ذخیره انرژی، برنامه گالری جدید و طراحی متفاوت هم دیده میشود.
MIUI 9:
این بهروزرسانی را اواخر ۲۰۱۷ با گوشیهایی که در آن زمان عرضه کرد دیدیم. در این نسخه قابلیت تعامل با گوشی از طریق سوایپ کردن اضافه شد. این ویژگی از آیفون الهام گرفت که در آیفون ۱۰ با حرکت جسجری در منوی گوشیها جا به جا میشدید. در این نسخه بخش نوتیفکیشن ها هم بهبود داده شد و دستیار هوشمند هم اضافه شد.
MIUI 10:
در این رابط کاربری ویژگیهایی از جمله طراحی جدید آخرین برنامهها و ویژگی حالت پرتره به دوربین گوشیهای تک لنزی اضافه شد.
MIUI 11:
هنوز در مورد این رابط کاربری چیزهای زیادی نمیدانیم اما چیزی که میدانیم این است که این رابط کاربری MIUI 11 علاوه بر بهبودهایی که به همراه میآورد تغییرات جذابی به همراه خواهد داشت.
دیدگاه شما