بررسی گوشی شیائومی Mi 9T

خانواده Mi شیائومی هر روز به سمت پیشرفت حرکت میکنند و هر سال و شاید هم کمتر از هر سال شاهد معرفی نسل جدیدی هستیم که گوشیهایی بهتر از نسل قبل و هم راستا یا بهتر از گوشیهای پرچمدار دیگر شرکتها هستند. Mi 9 یکی از این گوشیها بود که در سال ۲۰۱۹ توانست خودی به گوشیهای دیگر نشان دهد و قدرت شیائومی را به رخ بکشد. در کنار می ۹ گوشیهایی معرفی شدند که در برخی بخشها از آن ضعیفتر هستند. در این مقاله به یکی از این گوشیها میپردازیم که با وجود ضعیفتر بودن در برخی بخشها مانند بخش دوربین مدرنتر است و Mi 9T نام دارد. با بررسی گوشی شیائومی Mi 9T با تکنومگ همراه باشید.
طراحی Mi 9T:
با یکی دیگر از گوشیهای هوشمند روبرو هستیم که جنس بدنهاش به گونهای طراحی شده که در قاب پشتی از شیشه و در فریم از فلز برایش استفاده شده. از نظر ابعاد این گوشی خیلی شبیه به می ۹ است اما حدود ۱ میلیمتر ضخامت بیشتری دارد و در عین حال به سبب حذف ناچ از قاب جلو صفحهنمایش توانسته فضای بیشتری را در اختیار بگیرد. صفحهنمایش با گوریلا گلس نسخه ۵ پوشانده شده تا به خط و خش مقاوم باشد. خروجی صدای مخاطب را خیلی سخت میتوانید روی این گوشی مشاهده کنید و به خوبی بین فریم و صفحه قرار گرفته تا هیچ مزاحمتی در کار صفحهنمایش ایجاد نکند.

سنسورهای نور و مجاورت زیر صفحهنمایش قرار گرفتهاند و نمیتوانید آنها را ببینید. دوربین سلفی از قاب جلو حذف شده و در عوض شاهد حضور دوربین سلفی به صورت پاپ آپ هستیم که از بالای گوشی بیرون میآید. این ماژول دوربین که از قاب بالا خارج میشود با افتادن ناگهانی گوشی به صورت خودکار به سرعت بسته میشود و این یک واکنش امنیتی است تا زمانی که مشغول عکس سلفی گرفتن هستید افتادن ناگهانی گوشی باعث آسیب دوربین سلفی نشود. شیائومی قول داده که تا ۳۰۰ هزار بار باز و بسته شدن برای این دوربین سلفی هیچ مشکلی ایجاد نمیشود و اگر یک حساب ساده انجام دهیم متوجه میشویم که اگر شما روزی ۱۰۰ بار این دوربین سلفی را از جایش خارج و باز سر جایش باز گردانید تا ۸ سال هیچ اتفاقی برای موتور آن نخواهد افتاد.
فریم اطراف گوشی منحنی طراحی شده و قاب پشتی و جلو هم در اطراف خودشان خمیدگی دارند. هر چند شاید این انحناها کمک کنند تا می ۹ تی در دست خوب جای بگیرد اما دقت داشته باشید که در کنار جنس شیشهای سبب سر شدن بیش از اندازه هم میشوند. جک ۳٫۵ میلیمتری صدا از دستگاه حذف نشده و شیائومی آن را کنار دوربین سلفی بالای گوشی گنجانده. پایین هم درگاه سیم کارت را کنار درگاه ارتباطی تایپ سی مشاهده میکنید. در قاب پشتی ۳ لنز برای دوربین اصلی را میبینیم که دو لنز در قابی جداگانه قرار گرفتهاند و یک لنز، که لنز اصلی به حساب میآید، خارج از این قاب است و فریمش هم رنگی متفاوت با دیگر بخشهای قاب پشتی دارد.
صفحهنمایش Mi 9T:
در صورتی که صفحه نمابش این گوشی را بررسی کنید خواهید دید که یکی از بخشهای خاص این گوشی به طور قطع به یقین صفحهنمایش بدون ناچ آن است. این صفحهنمایش از نوع امولد است و اندازه ای برابر ۶٫۳۹ اینچ دارد. کیفیت صفحه Mi 9T برابر فول اچدی در نظر گرفته شده و تراکم پیکسلیاش ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ است. صفحهنمایش امولد این گوشی توسط سامسونگ توسعه و تولید شده است.

به علاوه برای صفحه پشتیبانی از HDR 10 هم در نظر گرفته شده. نور زیاد صفحهنمایش یکی از بزرگترین مزیتهای آن به حساب میآید که تا ۶۴۶ نیتس نور را میتواند از خودش ساطع کند. به لطف حضور صفحه امولد رنگها بسیار شفاف و خوش رنگ به نمایش در میآیند و در ضمن عمق رنگ مشکی بسیار زیاد است.
باتری Mi 9T:
برای باتری ظرفیت ۴۰۰۰ میلیآمپری در نظر گرفته شده که به نسبت باتری می ۹ حدود ۲۰ درصد ظرفیت بیشتری دارد. این باتری از شارژ سریع پشتیبانی میکند که میتوانید در مدت زمان ۳۰ دقیقه آن را تا ۴۵ درصد شارژ کنید.

عمر باتری این گوشی همانند عملکردش در بخش شارژ شدن خوب است. میتوانید با استفاده سنگین تا ۲ روز بدون نیاز به شارژ با باتری گوشی کار کنید.
سخت افزار Mi 9T:
یکی از بخشهای ضعیفتر این گوشی نسبت به می ۹ همین چیپست آن است. این چیپست اسنپدراگون ۷۳۰ است که معماری ۸ نانومتری دارد. پردازندهای که روی این چیپ دیده میشود ۸ هسته دارد که ۲ هسته آن پرمصرف هستند و فرکانسی برابر ۲٫۲ گیگاهرتز برایشان در نظر گرفته شده و ۶ هسته کم مصرف دیگر فرکانسی برابر ۱٫۸ گیگاهرتز دارند. کنار این پردازنده حافظه رم تنها در یک نسخه است که آن هم ۶ گیگابایت ظرفیت دارد.

در بخش حافظه داخلی هم با نسخههای ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی از این گوشی روبرو هستیم. با کمک این پردازنده می ۹ تی میتواند هر فرمانی که به آن میدهید را اجرا کند در عین حال که میتواند بازیها و برنامههای سنگین را بدون نگرانی برایتان باز کرده و امکان استفاده از آنها را به شما بدهد.
سنسور اثرانگشت Mi 9T:
برای این گوشی از سنسور اثرانگشت زیر صفحهنمایش استفاده شده. شیائومی اعلام کرده که عملکرد این سنسور از آن چیزی که در می ۹ دیده بودیم بهتر است.

در واقع این سنسور عملکرد خیلی خوبی دارد و میتواند در زمانی کم اثرانگشت کاربر را شناسایی و قفل گوشی را باز کند.
تشخیص چهره در Mi 9T:
برای این گوشی ویژگی تشخیص چهره هم استفاده شده که از دوربین سلفی برای این کار استفاده میشود و سخت افزار جداگانهای برایش در نظر گرفته نشده. تشخیص چهره در زمانی بسیار کم انجام میشود و زمانی که نور کافی در محیط باشد عملکرد این روش بسیار خوب است اما با کاهش نور عملکرد هم پایینتر میآید.
نرم افزار Mi 9T:
در بررسی نرم افزار گوشی شیائومی Mi 9T کاملا مشخص است که در این بخش دستگاه کاملا به روز و مدرن است. اندروید استفاده شده برای آن نسخه ۹ است که با رابط کاربری زیبا و متفاوت می یو آی نسخه ۱۰ تزئین شده است. به سبب حضور این رابط کاربری روی گوشی ظاهر و عملکرد آن کاملا با اندروید خام متفاوت است و چند روزی به زمان نیاز دارید تا با تمامی بخشهای آن آشنا شوید. این رابط کاربری از ویژگیای به نام آلویز آن پشتیبانی میکند که به کمک آن میتوانید روی صفحهنمایش خاموش شده گوشی اطلاعات مفیدی را ببینید و تمهای جذابی هم برایش در نظر گرفته شده است.
ویژگیای جذاب به نام Dark Mode برای گوشی در نظر گرفته شده که با کمک آن میتوانید رنگ سیستم را از سفید به مشکی تغییر دهید و در مصرف باتری به طرز چشمگیری صرفهجویی کنید بهخصوص اینکه صفحه گوشی از نوع امولد است و با فعال کردن این ویژگی بیشتر پیکسلها در بیشتر مواقع خاموش هستند. بخشی به نام اپ دراور در گوشیهای مجهز به رابط کاربری می یو آی وجود ندارد و تمام برنامهها در همان صفحه اصلی به نمایش در میآیند اما میتوانید از قابلیت ساخت فولدر استفاده کنید تا هم ظاهر زیباتری برای نرم افزار گوشی ایجاد کنید و هم تمام برنامههای مشابه را کنار هم یکجا داشته باشید. پشتیبانی از تم هم وجود دارد و باید اعتراف کنیم بازار تم گوشیهای شیائومی یکی از بهترین بازارهایی است که تا امروز روی یک گوشی هوشمند دیدهایم.
دوربین Mi 9T:

همانند می ۹ در قاب پشتی می ۹ تی شاهد حضور ۳ لنز برای دوربین اصلی هستیم که هر کدام وظایف مختص به خودشان را دارند. لنز اصلی سنسور ۴۸ مگاپیکسلی دارد و بار اصلی عکاسی و فیلمبرداری روی دوش آن است و خارج از قابی که برای لنزها در نظر گرفته شده دیده میشود. در بررسی لنز دوم که یک لنز تلفوتو است با سنسور ۸ مگاپیکسلی که توانایی زوم ۲ برابری اپتیکال را برای گوشی به همراه آورد و در نهایت لنز سوم لنز با زاویه دید فوق عریض است که سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی برایش در نظر گرفته شده است. دوربین Mi 9T در حد انتظار ظاهر شده و قابل قبول است.

اما نقطه ضعف هایی که در بررسی دوربین MI 9T وجود دارد، هیچ کدام از این ۳ لنز به قابلیت OIS مجهز نیستند. برنامه دوربین خیلی تفاوتی با دیگر گوشیهای شیائومی ندارد؛ در این برنامه با کشیدن انگشت به چپ یا راست میتوانید بین مودها جا به جا شوید علاوه بر این حضور هوش مصنوعی هم در این منو نشان میدهد میتوانید در شرایط نوری مختلف با کمک این هوش مصنوعی عکسهای بهتری بگیرید. ویژگی نایت مود را هم در منوی گوشی میبینیم که توسط آن میتوانید در نور کم عکسهایی به مراتب با جزئیات بیشتر و رنج دینامیکی بالاتر تهیه کنید.
جمع بندی:
Mi 9T در برخی بازارها با نام Redmi K20 هم شناخته میشود. این گوشی یکی از زیباترین گوشیهایی است که به تازگی پا به عرضه ظهور گذاشته و در همین مدت کم توانسته طرفداران خوبی برای خودش دست و پا کند. صفحهنمایش با کیفیت است و حاشیههای بسیار کمی دارد که این را مدیون حذف دوربین سلفی از قاب جلوی خودش است. پردازنده به خوبی میتواند از پس بسیاری کارها بربیاید و به طور حتم با آن به مشکل برنخواهید خورد. عمر خوب باتری، شارژ سریع، دوربینها با عملکرد خوب و رابط کاربری بسیار زیبا و روان از دیگر ویژگیهای این گوشی هوشمند هستند که در کنار قیمت مناسبش آن را به گزینهای بسیار دوستداشتنی برای خرید تبدیل میکنند.
دیدگاه شما