نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 ؛ پرچمدار شایسته ۲۰۱۹

گوشی شیائومی Mi 9 را باید بهترین و قویترین عضو خانواده می بدانیم که به آخرین چیپ ساخت کوآلکام یعنی اسنپدراگون ۸۵۵ مجهز شده است. این گوشی یکی از ارکان قدرت شیائومی به حساب میآید که در حقیقت زمانی که پای رقابت گوشیهای این کمپانی با دیگر گوشی سازها باشد رهبری را به عهده میگیرد. در این بررسی با می ۹ و نقاط و ضعف و قدرتش آشنا میشویم.
طراحی Mi 9:
جنس بدنه در این گوشی از شیشه و فلز ساخته شده. قاب جلو و قاب پشتی شیشهای هستند و فریم اطراف دستگاه فلزی. روی قاب جلو با گوریلاگلس ۶ و روی قاب پشتی بل گوریلاگلس ۵ پوشانده شده تا گوشی از خط و خش و البته تا حدودی از ضربه محافظت شود. رنگهای زیبایی برای می ۹ در نظر گرفته شده اما یک رنگ خاص را در آن میبینیم که قاب پشتی حالت شفاف دارد. قاب پشتی در لبه هاییش خمیدگی دارد تا ظاهر گوشی زیباتر باشد و دست گرفتنش هم راحتتر به علاوه اینکه فریم دستگاه هم حالت خمیدگی دارد تا اثر مثبتی در ظاهر گوشیایجاد کرده باشد اما تاثیری در خوش دستی نداشته. قاب پشتی طراحی کاملا یکدستی دارد که هیچ سنسوری را در آن نمیبینیم. در قاب تنها ۳ لنز به همراه یک فلش دیده میشوند که سه لنز در قاب جدا از قاب پشتی در نظر گرفته شدهاند و فلش جدا از لنزها تعبیه شده. اطراف لنز اصلی حلقهای وجود دارد که رنگی است. این حلقه در جهتهای مختلف از خودش رنگهای مختلفی را بازتاب میکند که جالب توجه است. قاب جلوی گوشی تماما توسط صفحهنمایش اشغال شده و این امر به لطف حاشیههای بسیار کم صفحهنمایش و ناچ قطرهای است که بالای صفحه دیده میشود. خروجی صدای مخاطب به لبه بالایی گوشی چسبیده و همین امر سبب شده تا این بخش هیچ اثر منفیای در حضور صفحهنمایش نداشته باشد.

چراغ نوتیفیکیشن برای می ۹ در نظر گرفته شده و در انتهای پایین سمت راست خروجی صدای مخاطب است. جک ۳٫۵ میلیمتری صدا در این گوشی حذف شده که خیلی غافلگیر کننده نیست زیرا شیائومی مدت زیادی است که در گوشیهای پرچمدارش از این جک استفاده نمیکند. گوشی تنها یک اسپیکر دارد که آن هم زیر دستگاه و کنار درگاه ارتباطی تایپ سی است. در لبه سمت چپ گوشی کلیدی دیده میشود که کلید AI نام دارد میتوانید وظایف مختلفی را از جمله فعال شدن گوگل اسیستنت به عهده این کلید محول کنید. از نظر ابعاد می ۹ گوشیای است که اندازه خیلی بزرگی ندارد و ضخامتش هم کم است اما وزنش خیلی کم نیست و شاید کمی احساس سنگینی کنید.
صفحهنمایش Mi 9:
در قاب جلوی گوشی صفحهنمایشی از نوع سوپرامولد قرار گرفته که اندازهای برابر ۶٫۳۹ اینچ دارد. با شناختی که از شیائومی داریم استفاده از صفحهنمایش با کیفیت فول اچ دی برایش خیلی عجیب نیست. بالای صفحهنمایش ناچی قرار دارد که در اصطلاح به آن ناچ قطرهای میگویند. نور صفحهنمایش خوب است و در نهایت نوری که ساطع میکند عددی برابر ۶۲۰ نیتس را به همراه میآورد که سبب میشود زیر نور خورشید هیچ مشکلی برای مشاهده محتوا در این صفحه نداشته باشید.

رنگها در این صفحه خوب نمایش داده میشوند اما مهمترین نقطه قوت این صفحه را باید نمایش رنگی مشکی بدانیم که عمق بسیار زیادی در این صفحه دارد به سبب اینکه هنگام نمایش رنگ مشکی پیکسلها خاموش میشوند.
باتری Mi 9:
باتری برای این گوشی ظرفیت ۳۳۰۰ میلیآمپری دارد که به نظر ظرفیت خیلی بالایی این اندازه صفحهنمایش نیست؛ اما خبر خوب این است که این باتری هم شارژ سریع با سیم و هم از شارژ سریع بی سیم پشتیبانی میکند. آداپتوری که داخل جعبه دستگاه قرار گرفته ۱۸ واتی است که میتواند در مدت زمان ۳۰ دقیقه گوشی را تا ۴۵ درصد شارژ کند.

از نظر پشتیبانی این گوشی از شارژ سریع ۲۷ واتی با سیم و ۲۰ واتی بی سیم پشتیبانی میکند. اگر شارژری تهیه کنید که از شارژ ۲۷ واتی پشتیبانی میکند میتوانید می ۹ را در مدت زمان ۳۰ دقیقه تا ۷۰ درصد شارژ کنید. از نظر مدت زمان ماندگاری با وجود اینکه ظرفیت باتری خیلی بالا نیست اما میتوانید به راحتی در استفاده سنگین ۱ روز کامل را روی عملکرد شارژ باتری حساب کنید.
نرم افزار Mi 9:
اندرویدی که روی گوشی استفاده شده نسخه ۹ اندروید است که رابط کاربری نسخه ۱۰ می یو آی رویش نصب شده. این رابط کاربری کاملا با آن چیزی که در اندروید خام میبینیم متفاوت است و چند روزی را باید با آن کار کنید تا بتوانید به تمام بخشهای آن مسلط شوید. روی هر بخشی در این رابط کاربری به خوبی فکر شده و مشخص است که شیائومی زمان زیادی را صرف بهبود عملکرد و جذابیت بصری این رابط کاربری کرده است. در بخش برنامههای اخیر تمام برنامههای باز در پس زمینه به صورت کارتی به نمایش در میآیند علاوه بر اینکه چند آیکون در این بخش قرار گرفته که میتوانید توسط آنها مدیریت کاملی روی برنامههای باز داشته باشید.
پشتیبانی از آلویز آن برای این گوشی در نظر گرفته شده که توسط آن میتوانید اطلاعات کاملی از ساعت و تاریخ و نوتیفیکیشن ها را زمانی که صفحه گوشی قفل و خاموش است به دست بیاورید علاوه بر اینکه تصاویر جالبی هم به عنوان تم برای این ویژگی در نظر گرفته شده. پشتیبانی از حالت تاریک هم برای می ۹ دیده میشود. اگر این تنظیم را فعال کنید رنگ سفید سیستم به مشکی تغییر پیدا میکند که در این حالت مصرف باتری به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند به سبب اینکه جنس صفحهنمایش سوپرامولد است و در صفحههای امولد در هنگام نمایش رنگ مشکی پیکسلها خاموش میشوند.
سخت افزار Mi 9:
گوشی شیائومی Mi 9 یکی از اولین گوشیهایی بود که با چیپ جدید کوآلکام با نام اسنپدراگون ۸۵۵ عرضه شد. این چیپ ست از پردازنده ۷ نانومتری جدیدی بهره میبرد که ۸ هسته دارد. یکی از این هستهها پر مصرف است و فرکانس آن برابر ۲٫۸۴ گیگاهرتز، ۳ هسته فرکانس ۲٫۴۲ گیگاهرتزی دارند و در نهایت ۴ هسته کم مصرف آن فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتزی دارند. پردازندهای بصری مجزا در این چیپ در نظر گرفته شده که میتواند نقشه عمقی را به صورت ۶۰ فریم در ثانیه پردازش کند که برای استفاده در برنامههای واقعیت افزوده کاربرد زیادی دارد.

پردازنده تصویر جدیدی که در این چیپ ست استفاده شده توانایی ضبط ویدیو با کیفیت ۴K و ۶۰ فریم در ثانیه را برای گوشی به همراه میآورد. در کنار پردازنده دستگاه دو نسخه حافظه رم در نظر گرفته شده که علاوه بر قیمت متفاوتی که برای گوشی به همراه میآورند برای بازارهای مختلف استفاده میشوند. حافظه رمهای ۶ یا ۸ گیگابایتی در کنار حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی برای Mi 9 در نظر گرفته شده است.
سنسور اثرانگشت Mi 9:
سنسور اثرانگشت داخل صفحهنمایش Mi 9 قرار گرفته که سبب شده فضاهای دیگر خالی از حضور این سنسور باشند. عملکرد سنسور اثرانگشت زیر صفحهنمایش برای این گوشی بسیار خوب است و در زمان بسیار کمی هم اثرانگشت را شناسایی میکند و هم قفل گوشی را باز میکند.

شاید سرعت این سنسور به پای سرعت سنسورهایی که در قاب پشتی دستگاههای موبایلی هستند نرسد اما میتوان گفت که یکی از بهترین گوشیها در این زمینه به حساب میآید.
تشخیص چهره Mi 9:
برای می ۹ ویژگی تشخیص چهره در نظر گرفته که شده این کار توسط دوربین سلفی، که در ناچ قطرهای قرار گرفته، انجام میشود. این ویژگی در این گوشی کارش را تقریبا خوب انجام میدهد و در نور کافی به سرعت چهره کاربر را شناسایی میکند.
دوربین Mi 9:
در این گوشی برای اولین بار در گوشیهای شیائومی از ۳ لنز برای دوربین اصلی استفاده شد. لنز اصلی سنسور ۴۸ مگاپیکسلی دارد؛ لنز دوم لنز تلفوتو است و سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دارد که برای زوم ۲ برابری استفاده میشود و در نهایت لنز سوم یک لنز با زاویه دید فوق عریض است که سنسور ۱۶ مگاپیکسلی برایش در نظر گرفته شده. برنامه دوربین شبیه به همان چیزی است که در دیگر گوشیهای ساخت شیائومی میبینیم.

ویژگی نایت مود برای این گوشی در نظر گرفته شده که توسط آن میتوانید در نور کم عکسهایی با رنج دینامیکی بهتر و در همچنین با جزئیات بیشتر تهیه کنید. عکسهایی که با دوربین اصلی گرفته میشوند جزئیات بسیار خوبی دارند و رنگها در آنها بسیار خوب ثبت میشوند.
Mi 9 یکی از گوشیهای مورد علاقه هر کاربری است که اگر دنبال گوشیهای پرچمدار باشید میتواند نیاز شما را به راحتی در هر بخشی تامین کند. صفحهنمایش کیفیت بسیار خوبی دارد و حضور ناچ قطرهای علاوه بر اینکه سبب شده این گوشی پیرو ترند بازار باشد حاشیههای کمی را برای صفحهنمایش رقم زده. سنسور اثرانگشت زیر صفحهنمایش عملکرد خوبی دارد؛ باتری با وجود ظرفیت پایین عملکرد مناسبی دارد.
جمعبندی:
پردازندهای که برای این گوشی در نظر گرفته شده بی شک بهترین پردازنده بازار است و قدرتی ماورایی را برایش به همراه آورده و در آخر قیمت مهمترین سلاح این پرچمدار به حساب میآید که میتواند برگ برنده آن در برابر رقبای بزرگش به حساب بیاید.
دیدگاه شما