بررسی گوشی هواوی میت ۲۰ پرو

Mate 20 Pro را میتوان گوشیای دانست که سیر تحول در گوشیهای پرچمدار هوآوی را به همراه آورد. این گوشی زیبا با طراحی متفاوت به خصوص در قاب پشتی و چیدمان لنز دوربینها به بسیاری از گوشیسازهای دیگر هشدار داد که هوآوی مسیر پیشرفت را با جدیت ادامه میدهد و به دستاوردهای بزرگی دست پیدا کرده است. هواوی میت ۲۰ پرو را میتوان یکی از جدی ترین رقیب های پرچمداران دانست.
بررسی طراحی میت ۲۰ پرو:
طراحی در قاب جلو تفاوت زیادی با نسل قبل دارد. صفحهنمایش حاشیههای بسیار کمتری دارد و بالای صفحه ناچی قرار گرفته که اندازهاش خیلی کوچک هم نیست. حاشیههای گوشی به خصوص در بالا و پایین سبب شدهاند تا صفحهنمایش بتواند ۸۸ درصد از قاب جلو را به خودش اختصاص بدهد. قاب پشتی از شیشه است و فریم اطراف از فلز. جنس قاب پشتی به گونهای است که با گوشیهای دیگر متفاوت است و حس خوبی را منتقل میکند. وقتی ناخن خودتان را روی قاب پشتی میکشید متوجه طراحی شیاردار آن میشوید؛ این طراحی کمک کرده تا گوشی لیز نباشد. میت ۲۰ پرو بالانس وزنی بسیار خوبی دارد که سبب میشود در استفاده طولانی مدت از کار کردن با آن خسته نشوید. چیدمان دوربین در قاب پشتی کاملا متفاوت با آن چیزی است که تا به حال در گوشیهای هوشمند دیدهایم؛ سه لنز در این قاب دیده میشوند که طراحی زیر هم ندارند بلکه لنزها در کادری مربعی به صورت ماتریسی ۲ در ۲ قرار گرفتهاند که یکی از اعضای این ماتریس فلش دستگاه است.

دوربین اصلی از قاب پشتی کمی بیرون زدگی دارد اما این بیرون زدگی در حدی که در گوشیای مانند آیفون میبینیم نیست. ناچی که بالای صفحهنمایش است جزئیات زیادی را در خودش جای داده. در این ناچ دوربین سلفی، درگاه اینفرارد، خروجی صدای مخاطب و چراغ نویفتیکیشن هشدار دهنده را مشاهده میکنیم. خبری از سخت افزار سنسور اثرانگشت روی بدنه این گوشی نیست و هوآوی این سنسور را در صفحهنمایش گنجانده است. این سنسور در بخش پایینی صفحه است که با یکبار ضربه زدن روی صفحه میتوانید آن را پیدا کنید. کلیدهای ولوم و پاور سمت راست گوشی قرار گرفتهاند که طراحیای شبیه به هم دارند اما رنگشان متفاوت است. رنگ کلید پاور در نسخه آبی رنگ دستگاه قرمز است که به خوبی خودش را روی بدنه نشان میدهد. پایین گوشی درگاه ارتباطی تایپ سی را کنار دو میکروفون و درگاه سیمکارتها میبینیم و بالای گوشی هم میکروفون دوم کنار درگاه اینفرارد است. خبری از سوراخهای اسپیکر روی بدنه دستگاه نیست و هوآوی در یک حرکت جدید اسپیکر را داخل درگاه تایپ سی گوشی قرار داده تا اطراف دستگاه خیلی شلوغ نشود. در مجموع میت ۲۰ پرو گوشی بسیار خوش دست و خوش ساختی است که از کار کردن با آن بسیار لذت میبرید.
بررسی صفحهنمایش میت ۲۰ پرو:
صفحه گوشی از اولد ساخته شده که اینبار ساخت سامسونگ نیست و هوآوی برای صفحهنمایش گوشیاش از تامین کننده دیگری استفاده کرده است. این صفحه اندازه ۶٫۳۹ اینچی دارد و کیفیتی که برایش در نظر گرفته شده برابر ۳۱۲۰×۱۴۴۰ است. روشنایی صفحه بسیار خوب است و در حداکثر توان خودش میتواند ۶۶۰ نیتس نور از خودش ساطع کند که برای مشاهده محتوا زیر نور خورشید بسیار مناسب است.

صفحهنمایش در این گوشی رنگها را بسیار خوب و پویا تولید میکند و از تماشای صفحه لذت زیادی میبرید. همیشه صفحههای OLED به اشباع بودن بیش از حد مشهور هستند اما در این گوشی خبری از آن اشباع بودن زیاد نیست و رنگها خیلی طبیعی و نزدیک به واقعیت به نمایش در میآیند. در بخش تنظیمات صفحه گزینههای جالبی هستند که یکی از آنها مخفی کردن ناچ است؛ اگر تصور میکنید ناچی که بالای صفحه است خیلی در چشم است میتوانید با ریختن رنگ مشکی در اطراف آن از دید خودتان مخفی نگهش دارید.
بررسی سختافزار میت ۲۰ پرو:
برای اولین بار در گوشیهای موبایلی از پردازنده ۷ نانومتری استفاده شد و میت ۲۰ پرو توانست اولین گوشی هوشمند دنیا باشد که این پردازنده را تجربه کرد. چیپ ست کایرین ۹۸۰ برای این گوشی به کار گرفته شده که پردازندهای ۸ هستهای دارد. ۲ هسته این پردازنده فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتزی و ۲ هسته دیگرش فرکانس ۱٫۹۲ گیگاهرتزی دارند در حالی که ۴ هسته دیگر که مصرف انرژی بهینهتری دارند فرکانسی برابر ۱٫۸ گیگاهرتز برایشان در نظر گرفته شده است. اموشن یو آی ۹ از تکنولوژیای به نام GPU Turbo 2.0 پشتیبانی میکند که به بازیهایی که از این تکنولوژی پشتیبانی کنند اجازه میدهد در کیفیت کامل و ۶۰ فریم در ثانیه به بهترین نحو اجرا شوند. به لطف چیپست ۷ نانومتری که داخل این میت ۲۰ پرو به کار گرفته شده اکنون دو چیپ NPU یا همان واحد پردازش عصبی را داخل گوشی میبینیم که هوآوی آن را مغز دو گانه نامیده است.

این NPU های دوتایی میتوانند در ۱ دقیقه ۴۵۰۰ تصویر را پردازش کنند که حدود ۱۲۰ درصد سریعتر از واحد پردازش تکیای است که سال گذشته در کایرین ۹۷۰ دیده بودیم. درگاه سیمکارتها در Mate 20 Pro طراحی جالبی دارد. اسلاتی که برای سیمکارتها طراحی شدهاندازه بزرگی ندارد و باید سیمکارتها را در آن به صورت پشت و رو قرار دهید. درگاه سیمکارت دوم با کارت حافظه خارجی مشترک است و اگر بخواهید از کارت حافظه خارجی بهره ببرید باید نسخه نانو را تهیه کنید که در بازار سخت پیدا میشود.
بررسی سنسور اثرانگشت میت ۲۰ پرو:

سنسور اثرانگشت در این گوشی در قاب جلو و زیر صفحهنمایش است. این سنسور تقریبا در بخش میانی و نزدیک به پایین صفحهنمایش قرار دارد. سرعت و دقت سنسور در نوع خودش مثال زدنی است.
برای فعال شدن سنسور باید کلید پاور را فشار دهید یا اینکه با برداشتن گوشی آیکونش روی صفحه خاموش نمایان میشود که آن را پیدا کنید و انگشت خودتان را رویش قرار دهید. دقت این سنسور هم بسیار خوب است و با قرار دادن انگشت در جهات مختلف میتواند اثرانگشت کاربر را شناسایی کند.
بررسی تشخیص چهره میت ۲۰ پرو:
تشخیص چهره دومین روش باز کردن قفل دستگاه است. هوآوی در این نسل تنها به استفاده از دوربین سلفی بسنده نکرده است. هوآوی راهی را در پیش گرفته که اپل برای آیفون پیش از این استفاده کرده. در میت ۲۰ پرو برای باز کردن قفل دستگاه با کمک چهره تابش نور اینفرارد به صورت کاربر انجام میشود و در ۳ بعد تشخیص چهره صورت میگیرد.

دوربین اینفرارد و تابش دهنده پرتو اینفرارد همگی در این ناچ قرار دارند و کمک میکنند تا در نور روز و حتی در تاریکی مطلق تشخیص چهره بینقص انجام شود. بر خلاف آیفون میتوانید تشخیص چهره را در حالتی که گوشی افقی قرار گرفته انجام دهید و نیازی نباشد تا برای تشخیص چهره گوشی را در حالت عمودی نگه دارید.
بررسی نرم افزار میت ۲۰ پرو:
نسخه اندروید استفاده شده برای این گوشی نسخه ۹ است که با رابط کاربری دوست داشتنی اموشن یو آی نسخه ۹ پوشانده شده است. حضور این رابط کاربری سبب شده تا ظاهر نرم افزاری گوشی با گوشیهای اندرویدی متفاوت باشد. دیجیتال بالانس ویژگی جدیدی است که در گوشیهای هوآوی میبینیم در این بخش میتوانید کنترل کاملی روی مدت زمان استفاده گوشی توسط کاربران به خودتان داشته باشید.

بخش نرم افزاری دیگر به نام اپ لاک به شما این امکان را میدهد تا روی برنامههای خودتان قفلگذاری کنیم تا از دسترس دیگران خارج شوند پرایوت اسپیس بخش دیگری است که توسط آن میتوانید دو فضای مجزا روی گوشی هوشمند خود را داشته باشید
بررسی دوربین میت ۲۰ پرو:
سه لنز برای دوربین اصلی در قاب گوشی در نظر گرفته شده است لنز اصلی سنسور ۴۰ پیکسلی دارد و برای گرفتن عکسها استفاده میشود لنزهای دیگر برای کمک به لنز اصلی در نظر گرفته شدهاند. لنز ۸ مگاپیکسلی زمانی به کار میرود که بخواهید روی سوژهها زوم کنید این لنز امکان زوم ۵ برابر بدون افت کیفیت را برای شما فراهم میکند و نامش لنز تله فوتو است و به OIS مجهز است. دیگر خبری از لنزهای مونوکروم روی گوشیهای هوآوی نیست در عوض از لنز جدیدی استفاده شده که سنسور ۲۰ مگاپیکسلی دارد و اندازه دهانه دیافراگمش f/2.2 است. با کمک این لنز جدید میتوانید در فاصله دو و نیم سانتیمتر از سوژهها عکس بگیرید که نتیجه کار عکسهای ماکرو میشود که هیچ گوشی هوشمندی جز پی ۳۰ پرو نمیتواند مانند آن را تهیه کند.

زوم ۳ برابر در دوربین میت ۲۰ پرو اپتیکال و زوم ۵ برابر هیبریدی است هوش مصنوعی در رابط کاربری دوربین ذخیره شده است و میتواند برای تشخیص و بهبود رنگها در بیش از ۱۵۰۰ صحنه مختلف دخالت داشته باشد در رابط کاربری دوربین برای استفاده از حالتهای متفاوت عکاسی و فیلمبرداری باید بین تبها جابجا شوید متاسفانه قابلیتهای جسجری در این رابط کاربری استفاده نشده است. عکسهایی که با دوربین در نوروز گرفته میشوند علاوه بر اینکه جزئیات خوبی دارم رنج دینامیکی خوبی هم ثبت میکنند و نویز در آنها دیده نمیشود این عکسها بسیار شارپ هستند اما لنزی که زاویه دید زیاد دارد در لبههای عکس خطهای رنگی و دفرمه شدن تصاویر به خوبی مشهود است. همانطور که گفتیم میتوانید با لنز زاویه دید زیاد عکسهای ماکرو بگیرید عکسهایی که با این لنز تهیه میشوند بسیار خوب هستند و جزئیات در آنها بسیار زیاد دیده میشود برای زوم کردن از لنزی استفاده میشود که سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد اما زمانی که در حالت سه برابر زوم عکاسی کنید کیفیت عکسها با سنسور ۱۰ مگاپیکسلی ثبت میشوند و هیچ افت کیفیت را در عکس مشاهده نمیکنید اما زوم ۵ برابر به سبب اینکه یک زوم دیجیتالی است افت کیفیت تا حدی مشاهده میشود.
بررسی باتری میت ۲۰ پرو:

باتری یکی از بخشهای جالب توجه میت ۲۰ پرو است باتری ظرفیت ۴۲۰۰ میلیآمپر ساعت دارد که در استفاده تقریباً سنگین میتوانید یک روز کامل روی آن حساب کنید. باتری در میت ۲۰ پرو از شارژ سریع بهره میبرد هوآوی از تکنولوژی شارژ سریع خودش به اسم سوپر شارژ استفاده کرده که توان شارژ بیش از ۴۰ وات را دارد. با کمک این شارژر سریع میتوانید در مدت ۳۰ دقیقه باتری را تا ۷۵ درصد شارژ کنید و برای رسیدن به شارژ ۱۰۰ درصد به ۶۰ دقیقه زمان نیاز دارید.
جمعبندی
میت ۲۰ پرو در زمان خودش یکی از گوشیهای مطرح روز بازار بود. ظاهر بسیار زیبا، جنس بسیار خوب بدنه، قابلیتهای نرم افزاری و سختافزاری جذاب، توان بالای دوربین در عکاسی و در نهایت باتری پر قدرت با پشتیبانی از شارژ سریع از بخشهای جذاب این گوشی هوشمند بهحساب میآیند.
دیدگاه شما