بررسی گوشی نوکیا ۹ ؛ شوالیه برمی خیزد

نوکیا ۹ را باید بازگشت نوکیا به دنیای رقابت دوربینهای موبایل بدانیم. روزگاری نوکیا در صنعت دوربین موبایلی پیش رو بود و همه را پشت سر گذاشته بود بعد از چند سال غیبت اکنون این کمپانی با گوشی هوشمندی به نام نوکیا ۹ بازگشته که ۶ لنز برای دوربین اصلی در قاب پشتی خودش دارد.
طراحی نوکیا ۹:
بدنه گوشی در قاب پشتی از شیشه ساخته شده که به همراه صفحه نمایش توسط محافظ گوریلا گلس نسخه ۵ محافظت میشوند. فریم دستگاه از آلومینیوم ۶۰۰۰ است که این دو قاب شیشهای را به یکدیگر متصل میکند. خبری از قاب دوربین نیست و در قاب پشتی شش لنز را جدا از هم به همراه فلش که کاملا هم سطح با بدنه هستند مشاهده میکنید؛ همین مسئله باعث شده ضخامت گوشی ۸ میلیمتر باشد. در قاب جلوی گوشی صفحهنمایشی با اندازه ۶ اینچ قرار گرفته که حاشیههای کناریاش کم هستند اما حاشیههای بالا و پایین تقریباً زیادند. در حاشیه بالایی این صفحه نمایش خروجی صدای مخاطب را کنار ۲ سنسور و یک دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی و البته لوگوی نوکیا مشاهده میکنیم. خمیدگی در قاب جلوی یعنی روی صفحه نمایش دیده نمیشود و در عوض قاب پشتی خمیدگی دارد تا دست گرفتن و کار کردن با گوشی راحتتر باشد. قاب پشتی و فریم دستگاه لیز هستند و باید مراقب سر خوردن این گوشی از دستتان باشید.

چیدمان لنزها در قاب پشتی بسیار جالب است یک لنز در وسط و بقیه لنزها به صورت دایرهای در اطراف آن قرار دارند؛ یکی از این دایرهها فلش دستگاه است که برای هماهنگی با لنزها و زیباتر به نظر رسیدن طراحی در کنار آنها قرار گرفته؛ درگاه سیمکارت در قاب بالای گوشی کنار میکروفون دوم دیده میشود. در مجموع سه میکروفون برای این گوشی در نظر گرفته شده یکی در بالایی یکی در پایین و دیگری در قاب پشتی بالای دوربینها است. نوکیا ۹ از لایسنس آی پی ۶۷ پشتیبانی میکند و این نشان میدهد که گوشی ضد آب است. Nokia 9 در دستان کاربر حس اطمینان به وجود میآورد که به لطف خمیدگی قاب پشتی سبب راحت دست گرفتن گوشی شده اما گوشی خیلی لیز است و باید بسیار مراقب باشید.
صفحه نمایش نوکیا ۹:
صفحه نمایش تقریبا بزرگی برای این گوشی در نظر گرفته شده که اندازه ۵.۹۹ اینچ دارد. این صفحه از جنس P-OLED است که کیفیتی برابر QHD پلاس برایش در نظر گرفته شده. تراکم پیکسلی که برای این صفحه به وجود آمده ۵۳۸ پیکسل در هر اینچ است که نشان میدهد با صفحهنمایشی بسیار با کیفیت روبهرو هستیم.

این صفحه نمایش با گوریلاگلس ۵ محافظت میشود؛ نور صفحه به اندازه کافی زیاد است و در نهایت روشنایی میتواند برابر ۷۲۷ نیتس نور از خودش ساطع کند که نشان میدهد زیر نور خورشید کوچکترین مشکلی با آن برای مشاهده محتوا نخواهید داشت. به سبب جنس صفحه نمایش با عمق رنگ مشکی بسیار زیادی روبرو هستید که سبب میشود بتوانید بهراحتی در محیطهای کم نور ویدیوهای با کیفیت مشاهده کنید.
باتری نوکیا ۹:

باتری که برای این گوشی در نظر گرفته شده ظرفیت ۳ هزار و ۳۲۰ میلیآمپر ساعت دارد که ظرفیت بالایی به حساب نمیآید اما توجه داشته باشید صفحه نمایش اندازه خیلی بزرگی ندارد. با کمک این باتری میتوانید یک روز در استفاده معمولی با گوشی کار کنید بدون نیاز به شارژ کردن آن؛ خبر خوب این است که پشتیبانی از شارژ سریع ۱۸ واتی برای آن در نظر گرفته شده که توسط آن میتوانید در مدت نیم ساعت باتری را از صفر تا ۵۰ درصد شارژ کنید.
نرم افزار نوکیا ۹
همانند تمام گوشیهای جدید نوکیا ۹ با تجهیز شدن به اندروید وان عرضه میشود که نشان از این دارد که خیال کاربر تا چند سال از به روز رسانیهایی که گوگل برای نسخههای مختلف اندروید ارائه میکند راحت است.

ظاهر اندروید بسیار شبیه به اندروید خام است اما تفاوتهای جزئی در آن دیده میشود؛ طور مثال گوشیهای پیکسل مجهز به ویژگی به اسم آلویز آن هستند در حالی که این ویژگی در نوکیا با نام گلنس شناخته میشود. از روشهای ناوبری که گوگل در پیکسلها استفاده کرده در این گوشی بهره برده که کلیدهای ناوبری حذف شدند و از ویژگیهای جسجری استفاده شده.
سخت افزار نوکیا ۹:
چیپستی که برای این گوشی در نظر گرفته شده ساخت کوالکام است و اسنپدراگون ۸۴۵ نام دارد که بر پایه معماری ۱۰ نانومتری ساخته شده؛ روی این چیپست پردازنده هشت هستهای قرارگرفته که چهار هسته آن فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز و چهار هسته دیگرش از فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز بهره میبرند.

در کنار این پردازنده حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و حافظه رم ۶ گیگابایتی را میبینیم متاسفانه خبری از پشتیبانی از درگاه کارت حافظه خارجی نیست و باید به همین ۱۲۸ گیگابایت اکتفا کنید. بازیها و برنامهها بسیار روان و نرم روی این گوشی اجرا میشود و تمام اینها به لطف سخت افزار قویای است که برایش در نظر گرفته شده.
سنسور اثرانگشت نوکیا ۹:

سنسور اثر انگشت در نوکیا ۹ در قاب جلویی و زیر صفحه نمایش قرار گرفته این سنسور کمی بالاتر از محلی است که برای سنسور اثر انگشت دیگر گوشیهای هوشمند زیر صفحه نمایش میبینیم اما به زودی به استفاده از آن عادت میکنید. عملکرد این سنسور تقریباً خوب است اما با عملکرد سنسور گوشیهایی مانند وان پلاس سون پرو یا پی ۳۰ پرو تفاوت دارد و از آنها ضعیفتر عمل میکنند.
دوربین نوکیا ۹
همانطور که گفتیم در قاب پشتی دستگاه شش لنز برای دوربین اصلی در نظر گرفته شده است. ۵ لنز سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دارند که همگی ساخت کمپانی خوشنام زایس هستند و اندازه دهانه دیافراگم در آنها برابر f/1.8 است. ۲ لنز رنگی هستند و سه لنز مونوکروم یا تک رنگ. یک نکته دیگر هم در این بین دیده میشود که لنز تایم اف فلایت است یکی از سوراخها که در کنار لنزهای دوربین دیده میشود برای فلش دوتایی ال ای دی در نظر گرفته شده. فاصله کانونی تمامی لنزها برابر ۲۸ میلیمتر است. متاسفانه خبری از لنزهای اطراف ویا تلفوتو برای گوشی نیست. عملکرد دوربین به این صورت است که دیتاهایی که از تمامی لنزها جمع آوری میشوند را با یکدیگر اقدام میکنند و در نهایت عکس نهایی را برای شما تولید میکند. نوکیا ادعا کرده که همکاری نزدیکی را با شرکت ادبی شروع کرده تا کاربر بتواند فایلهای RAW را در این گوشی ادیت کند.

به لطف حضور لنز تایم فلایت عکسهایی که با دوربین گوشی گرفته میشوند جزئیات بسیار زیادتری دارند به خصوص در پس زمینه سوژه؛ گوشی ۱۲۰۰ لایه از عمق تصاویر را جمع آوری میکند که در فاصله ۴۰ متری از دوربین قرار دارند این اعداد نشان میدهد که میتوانید با نوکیا ۹ عکسهای بوکه ای بگیرید که بسیار عمق زیادی دارند و تشخیص سوژه از پس زمینه به خوبی هرچه تمامتر انجام میشود. قابلیت زوم دو برابر و پنج برابر برای این گوشی در نظر گرفته شده اما هر دوی آنها دیجیتالی هستند و خیلی نمیتوان روی آنها حساب کرد میتوانید با دوربین گوشی عکسهای تک رنگ بگیرید که در حقیقت عکسهای سیاه و سفید به حساب میآید.
جمع بندی
نوکیا ۹ از نظر سخت افزار و نرم افزار گوشیای فوقالعاده به حساب میآید. ایده جالبی که نوکیا برای به کارگیری لنزهای دوربین اصلی در قاب پشتی به کار گرفته در ابتدا هر کاربری را معطوف خودش میکند اما نوکیا کمی در ارائه این لنزها عجله به خرج داده و اجازه نداده تا به تکامل برسند و از لنزهای متنوع در قاب پشتی استفاده کند با وجود این با پرچمداری روبرو هستید که صفحه نمایش فوقالعادهای دارد عکسهایی که تهیه میکند کیفیت بسیار مناسبی دارند در عین حال که میتوانید فایل RAW عکسها را در اختیار داشته باشید تا بتوانید ادیت های حرفهای را روی آن انجام دهید و در نهایت سیستمعامل دستگاه هم به شما این امکان را میدهد تا چندین سال خیالتان از بابت بروز رسانیهای اندروید راحت باشد.
دیدگاه شما