بررسی گوشی هواوی پی ۳۰

هوآوی خانواده پی ۳۰ را در سه نسخه عرضه کرد یکی از این نسخهها پیسی نام دارد که در حقیقت نسخه اصلی به حساب میآید بی سی قویتر از پی سی لایت و ضعیفتر از پی سی پرو است و در اصل عضو میانی خانواده. گوشی هواوی از آن دسته گوشی های میان خانواده است که گاهی زیر سایه برادر بزرگتر کمتر دیده میشود
طراحی هواوی پی ۳۰:
از نظر ابعاد گوشی پی سی از پی سی پرو کوچکتر است اما ظاهرش تفاوتی ندارد. صفحه نمایش پی برخلاف پی سی پرو کاملاً تخت است و در لبههایش انحنا نمیبیند. حاشیههای صفحه نمایش به طرز عجیبی کم هستند و حتی میتوان گفت که حاشیه پایینی از پی سی پرو هم کمتر است. خروجی صدای مخاطب از گوشی حذف نشده و بالای ناچ قطرهای صفحه نمایش قرار گرفته؛ متاسفانه خبری از LED هشدار دهنده در این گوشی نیست.

برخلاف پی سی پرو در این گوشی تنها ۳ لنز در قاب پشتی دیده میشوند که البته خبری هم از لنز زوم ۶۰ برابری نیست. بدنه دستگاه از شیشه و فلز ساخته شده به طوری که قاب پشتی و جلویی شیشهای و فریم اطراف فلزی هستند. با وجود اینکه پیسی وزن بسیار کمی دارد اما به سبب جنس شیشهای که برایش در نظر گرفته شده باید مراقب لیز خوردنش باشید. پی ۳۰ از لایسنس IP53 پشتیبانی میکند که نشان دهنده مقاومت آن در برابر پاشیده شدن آب و خاک است. فریم گوشی فلزی است و طراحی براق دارد و از نظر رنگ هماهنگ با سایر قسمتهای بدنه.
کلید پاور با رنگ قرمز که روی خودش دارد همانند پی سی پرو است و سمت راست دستگاه زیر کلیدهای ولوم قرار گرفته. سمت چپ هم درگاه سیم کارت را مشاهده میکنیم که از دو سیم کارت همزمان پشتیبانی میکند؛ پایین قاب گوشی که طراحی تخت دارد جک ۳.۵ میلیمتری صدا، درگاه تایپ سی، میکروفون اصلی و اسپیکر را مشاهده میکنیم.
صفحه نمایش هواوی پی ۳۰:
صفحه نمایشی با اندازه ۶٫۱ اینچ در قاب جلوی پی ۳۰ قرار گرفته که از جنس اولد است. برای این صفحه نمایش کیفیت فول اچ دی در نظر گرفته شده و تراکم پیکسلیاش برابر ۴۲۲ پیکسل در هر اینچ است علاوه بر این که از HDR10 پشتیبانی میکند. نور این صفحه نمایش بسیار زیاد است و در حالت خودکار میتواند ۶۳۵ نیتس نور از خودش ساطع کند که نشان میدهد میتوانید زیر نور خورشید به راحتی تمام محتوای در حال نمایش را مشاهده کنید.

به لطف حضور صفحه نمایش اولد عمق رنگ مشکی در این گوشی بسیار زیاد است و زمانی که میخواهید محتوایی که رنگ مشکی در آن وجود دارد را مشاهده کنید پیکسلها خاموش میشوند. در بخش تنظیمات صفحه نمایش دو حالت نمایش رنگ وجود دارد؛ حالت نرمال و حالت ویوید. در هر کدام از این حالتها میتوانید گرمای رنگها را بنا به دلخواه خودتان تعیین کنید.
باتری هواوی پی ۳۰:
باتری برای این گوشی ظرفیت ۳۶۵۰ میلی آمپرساعت دارد. در بخش باتری عملکرد P30 همانند پی سی پرو بسیار خوب است و با استفاده معمولی میتوانید حدود یک روز و نیم با گوشی بدون نیاز به شارژ کار کنید؛

علاوه بر این پی سی از شارژ سریع ۲۲ واتی هوآوی به نام سوپر شارژ پشتیبانی میکند که به شما امکان میدهد از صفر تا صد در مدت زمان ۱ ساعت و ۱۲ دقیقه گوشی را شارژ کنید و در مدت ۳۰ دقیقه بتواند به شارژ ۶۵ درصد برسید که عدد بسیار قابل قبولی به حساب میآید.
نرم افزار هواوی پی ۳۰:
هوآوی پی ۳۰ همانند پی ۳۰ پرو از سیستم عامل اندروید ۹ بهره میبرد که با رابط کاربری اموشن یو آی هوآوی تزیین شده. هوآوی چند سالی است که مشغول بهینه سازی رابط کاربری است و در این نسخه که نسخه نهایی آن به حساب میآید توانسته به نتایج خوبی دست پیدا کند. از ویژگیهای این رابط کاربری میتوان به GPU Turbo 2.0 اشاره کرد در کنار اینکه هوآوی شیر هم بهبود پیدا کرده و انتقال فایل بین گوشیهای هوآوی و رایانهها بهتر انجام میشود.

حرکات جسجری در P30 به لطف حضور رابط کاربری اموشن یو آی به چشم میخورد به طور مثال میتوانید کلیدهای ناوبری را از پایین گوشی حذف کنید و در عوض از حرکات جسجری برای حرکت در منوها بهره ببرید؛ علاوه بر این اگر تصور میکنید ناچ بالای صفحه نمایش خیلی خوشایند نیست میتوانید در تنظیمات رنگ مشکی در اطراف ناچ بریزید که آن را از دید شما مخفی کند.
سنسور اثرانگشت هواوی پی ۳۰:

سنسور اثر انگشت در پی سی همانند پی ۳۰ پرو در قاب جلویی و زیر صفحه نمایش قرار گرفته است که از نسل قبلی عملکرد بسیار بهتری دارد. در این نسل به فشار کمتری برای شناسایی اثر انگشت نیاز است علاوه بر اینکه دقت و سرعت هم بهتر شده.
تشخیص چهره هواوی پی ۳۰:
قابلیت تشخیص چهره برای گوشی در نظر گرفته شده و از لنز دوربین سلفی برای تشخیص چهره استفاده میشود، این نشان میدهد که امنیت این روش کمتر از امنیت گوشی مانند آیفون است اما سرعت خوبی دارد و در تمام جهات هم توانایی شناسایی چهره کاربر را دارد.
سختافزار هواوی پی ۳۰:
چیپستی که برای این گوشی استفاده شده ساخت هوآوی است که کایرین ۹۸۰ نام دارد. این چیپست ۱۷ نانومتری روی خودش پردازنده هشت هستهای دارد، دو هسته این پردازنده فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز، ۲ هسته دیگر فرکانس ۱.۹۲ گیگاهرتز و ۴ هسته فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز دارند. روی چیپست و کنار این پردازنده حافظه داخلی در نسخههای ۱۲۸، ۶۴ و ۲۵۶ گیگابایت عرضه میشود در حالی که حافظه رم شش و هشت گیگابایتی است.

پشتیبانی از حافظه خارجی تا ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت برای گوشی در نظر گرفته شده که درگاه کارت حافظه خارجی و درگاه سیم کارت دوم مشترک است هوآوی از تکنولوژیای به اسم نانو استفاده میکند که مموری هایی در اندازه سیمکارتها هستند و پشت به پشت سیم کارت اصلی قرار میگیرد. با کمک این پردازنده و این سختافزار قوی پی سی هیچ مشکلی در اجرای برنامهها و بازیهای سنگین ندارد و سوئیچ کردن بین برنامهها با سرعت زیاد و بدون لگ انجام میشود حضور واحد پردازش عصبی را هم نباید در این چیپست فراموش کنیم که از نسل قبلی به ارث رسیده و عملکرد بهتری هم پیدا کرده.
دوربین هواوی پی ۳۰:
۳ لنز در قاب پشتی برای دوربین اصلی در نظر گرفته شده؛ لنز اصلی سنسور ۴۰ مگاپیکسلی با اندازه دهانه دیافراگم f/1.8 دارد، لنز دوم یک لنز تله فوتو است که سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد و قابلیت زوم سه برابری اپتیکال برایش در نظر گرفته شده این لنز به OIS هم مجهز شده تا زمانی که زوم میکنید لرزش کمتری توسط لنز انجام شود. لنز بعدی سنسور ۱۶ مگاپیکسلی دارد و یک لنز اولترا واید است.

هر سه لنز از لایسنس لایکا پشتیبانی میکنند که کمپانیای خوشنام در تولید لنزها به حساب میآید. سنسوری که برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده ۳۲ مگا پیکسلی است که اندازه دهانه دیافراگم f/1.2 برایش در نظر گرفته شده.
رابط کاربری دوربین همان چیزی است که در گوشیهای پی ۳۰ لایت و پی ۳۰ پرو میبینیم. این رابط کاربری متشکل از چندین تب است که توسط آنها میتوانید بین مودهای عکاسی و فیلمبرداری جابجا شوید. کیفیت عکسهای گرفته شده با لنز اصلی در نور روز بسیار خوب هستند و چیزی شبیه به عکسهای پی ۳۰ پرو با جزئیات زیاد و نویز بسیار کم و شارپی بالا هستند. رنگها در این عکس بسیار خوب ثبت میشود و رنج دینامیکی هم بسیار زیاد است. دوربین گوشی توانایی گرفتن عکسهای پرتره را دارد عملکرد دوربین در این حالت بسیار خوب است و تشخیص سوژه از پس زمینه به خوبی انجام میشود. مرز بین سوژه و پس زمینه به هم ریختگی زیادی ندارد و ماتی پس زمینه به اندازه کافی زیاد است.

دوربین سلفی هم عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد نویز تصاویر آن بسیار کم هستند و جزئیات زیادی را با رنگ بندی خوب مشاهده میکنیم دوربین سلفی هم توانایی گرفتن عکسهای پرتره را دارد اما عملکرد آن چندان خوب نیست و به خصوص اگر موهای کاربر بسیار به هم ریخته باشد احتمال اینکه به هم ریختگی در مرز بین موها به پس زمینه وجود داشته باشد زیاد است. افکتهای نوری هم برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده هرچند ویژگی کارآمدی به حساب نمیآیند.
جمعبندی:
هواوی پی سی را باید در حقیقت نسخه ضعیفتر از پی سی پرو بدانیم که برای کسانی که میخواهند تجربهای از پی ۳۰ پرو با قیمت کمتر داشته باشند گزینه بسیار مناسبی به حساب میآید. طراحی این گوشی بسیار زیبا است سنسور اثر انگشت و عملکرد بسیار خوبی دارد باتری در بخش شارژ شدن عملکرد خوبی از خود نشان میدهد، صفحه نمایش کیفیت قابل قبولی دارد و دوربینها هم کار خودشان را خوب انجام میدهند و از همه مهمتر سختافزاری که برای این گوشی در نظر گرفته شده در حد و اندازه یک پرچمدار است.
دیدگاه شما