نوکیا ۶٫۱ پلاس : بررسی گوشی میان رده نوکیا (بازگشتی دوباره )

نوکیا با اندروید به دنیای رقابت گوشیهای هوشمند بازگشته است اما آن فروشی که پیش از این از نوکیا سراغ داریم هنوز برایش به ارمغان نیامده ولی نوکیا با اقتدار در این راه قدم برمیدارد تا روزی که بتواند دوباره خاطرات خوب گذشته خود را زنده کند. نوکیا ۶٫۱ پلاس نمایی از یکی از این گوشیهایی است که تلاش نوکیا را به خوبی نشان میدهد.
طراحی نوکیا ۶٫۱ پلاس :

برای گوشیای که در سال ۲۰۱۸ عرضه شده اندازه این گوشی خیلی جمع و جور است اما گوشی کوچکی نیست. یکی از نکات مثبت نوکیا ۶٫۱ پلاس صفحه نمایش تمام صفحه آن است که به لطف حاشیههای کمی که بالایش قرار گرفته فضای زیادی از قاب جلو را به خودش اختصاص داده. تنها بخشی که حاشیههای زیادی دارد بخش پایینی صفحه نمایش است که لوگوی نوکیا را در خودش جای داده. در لبه گوشی شاهد استفاده از آلومینیوم هستیم؛ سمت راست گوشی کلیدهای ولوم و پاور را میبینیم در حالی که سمت چپ درباره سیمکارتها قرار گرفتهاند، بالای گوشی جک ۳.۵ میلیمتری صدا در کنار میکروفون دوم دیده میشود در حالی که پایین درگاه تایپ سی را میبینیم که کنار خودش اسپیکر اصلی و میکروفون اصلی را جای داده. همانند قاب جلو در قاب پشتی شاهد استفاده از شیشه هستیم که با گوریلا گلس ۳ پوشانده شده. دوربین اصلی در قاب پشتی دو لنز دارد که طراحی زیر هم دارند و در داخل قابی جدا از قاب پشتی با غلاف فلزی قرار گرفتهاند و فلش دستگاه هم زیر آنها در همان قاب دیده میشود. کمی پایینتر از دوربینها سنسور اثر انگشت را میبینیم که غلاف فلزی همرنگ غلاف دوربینها دارد؛ نوکیا ۶.۱ پلاس طراحی زیبایی دارد و به خوبی در دستان کاربر قرار میگیرد و به علاوه حس خوبی را منتقل میکند.
صفحه نمایش نوکیا ۶٫۱ پلاس :

این گوشی صفحه نمایش ۵.۸ اینچی با کیفیت فول اچ دی پلاس و از جنس آی پی اس دارد که رزولوشنی برابر ۲۲۸۰ در ۱۰۸۰ و تراکم پیکسلی ۴۳۲ پیکسل در هر اینچ برایش به ارمغان آمده. ناچی بالای صفحه نمایش قرار گرفته که اندازه خیلی بزرگی ندارد و کمک کرده حاشیههای صفحه بهخصوص حاشیه بالایی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند. در همین راستا صفحه گوشی توانسته ۸۱٫۵ درصد از قاب جلو را به خودش اختصاص دهد. این صفحه رنگها را خوب نشان میدهد و به خصوص در نمایش رنگ سفید خیلی حرفهای عمل میکند اما رنگ مشکی را چندان عمیق نشان نمیدهد. نور صفحه نمایش در حد متوسط است و احتمال دارد در برخی شرایط نوری که خیلی نور محیط زیاد است با مشاهده محتوا در آن با مشکل روبرو شوید.
باتری ۶٫۱ پلاس :

نوکیا ۶.۱ پلاس باتریای برابر ۳۰۶۰ میلیآمپر ساعت در خودش جای داده که برای یک گوشی در این سطح چندان ظرفیت بالایی به حساب نمیآید اما خیلی کار سختی را پیش روی خودش ندارد. در استفاده معمولی میتوانید یک روز را با این باتری کار کنید بدون اینکه نیاز به شارژ داشته باشد. خوشبختانه پشتیبانی از شارژ سریع هم برای آن در نظر گرفته شده که در حقیقت شارژ سریع ۱۸ واتی یا همان شارژ سریع نسخه ۳ کوالکام است. در تنظیمات باتری گزینهای به نام مدیریت فعالیت برنامهها در پس زمینه گنجانده شده که به طور پیش فرض خاموش است شما میتوانید آن را روشن کنید و دسترسی برنامهها در پس زمینه را کاهش دهید. متاسفانه در نوار ابزار امکان مشاهده درصد باتری وجود ندارد و تنها راه اینکه بخواهید ببینید چه میزان از باتری باقی مانده این است که نوتیفیکیشن بار را پایین بکشید و در آن بخش میزان درصد باقیمانده شارژ گوشی را مشاهده کنید.
اسپیکر نوکیا ۶٫۱ پلاس :
در این گوشی از یک اسپیکر در قاب پایینی بهره برده شده به گفته نوکیا از آمپلی فایر هوشمند استفاده میکند. صدای این اسپیکر بلند است اما زمانی که آن را در نهایت صدای خودش بلند میکنید کمی افت کیفیت را مشاهده میکنید، با وجود این در مجموع عملکرد اسپیکر قابل قبول است.
نرم افزار :

مهمترین بخش این گوشی نرم افزار است که نسخهای از اندروید با نام اندروید وان روی آن قرار گرفته. نسخه اندروید وان برای گوشیهای غیر پیکسلی توسط گوگل عرضه شده که ظاهر کلی نرم افزار با آن چیزی که در گوشیهای پیکسل میبینیم تفاوت زیادی ندارد اما نوکیا کمی دستکاری روی آن انجام داده است. این نسخه از اندروید خیال کاربر را از بابت دریافت به روز رسانیهای بزرگ تا دو سال و به روز رسانیهای امنیتی تا ۳ سال راحت میکند. حجم وسیعی از برنامههای گوگل روی این گوشی نصب شده اما تعدادی برنامه غیر گوگلی هم روی آن است که امکان حذف آنها را دارید. در بخش تنظیمات همه چیز شبیه اندروید خام است اما یک بخش اضافه به نام منوی جسجرها در آن قرار گرفته که تنظیماتی برای قطع تماس با برگرداندن گوشی سایلنت کردن گوشی هنگام زنگ خوردن با برداشتن آن یا استفاده از سنسور اثر انگشت برای بالا و پایین کشیدن بالا و پایین کشیدن اشاره کرد.
سخت افزار نوکیا ۶٫۱ پلاس :
چیپستی که برای نوکیا ۶٫۱ پلاس در نظر گرفته شده اسنپدراگون ۶۳۶ است که پایه معماری ۱۴ نانومتری دارد. این چیپست ساخت کوالکام روی خودش پردازندهای هشت هستهای میبیند که فرکانس تمام هستههای آن ۱.۸ گیگاهرتز است. به علاوه حافظه داخلی در نسخههای ۳۲ و ۶۴ گیگابایت و حافظه رم در نسخههای ۴ و ۶ گیگابایت عرضه میشود و امکان استفاده از کارت حافظه خارجی تا ظرفیت ۴۰۰ گیگابایت برای گوشی در نظر گرفته شده که درگاه آن با درگاه سیم کارت دوم مشترک است.
دوربین نوکیا ۶٫۱ پلاس :

در قاب پشتی دستگاه دو لنز برای دوربین اصلی در نظر گرفته شده لنز اصلی ۱۶ مگاپیکسلی با اندازه دهانه دیافراگم f/2.0 دارد لنز دوم که زیر لنز اصلی دیده میشود برای تشخیص عمق به کار میرود که سنسور ۵ مگاپیکسلی دارد و اندازه دهانه دیافراگمش برابر f/2.4 است. در قاب جلوی دستگاه و بالای صفحه نمایش هم لنزی با سنسور ۱۶ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و با اندازه دهانه دیافراگم f/2.0 قرار دارد. در گذشته کیفیت دوربین یکی از ویژگیهای برتر گوشیهای نوکیا بود اگر چه از آن زمان خیلی چیزها تغییر کرده اما هنوز هم در نوکیا ۶.۱ پلاس دوربین بخش پراهمیتی به حساب میآید. نرم افزار دوربین آن چیزی که در گوشیهای اندروید خام میبینیم کاملا متفاوت است و نوکیا از رابط کاربری خود در بخش دوربین بهره برده رابط کاربری کاملا سبک و ساده در نظر گرفته شده اما تعدادی قابلیت جسری در آن دیده میشود که میتوانید سریعتر از آن استفاده کنید حالت تنظیمات دستی هم دیده میشود که توسط آن میتوانید تنظیمات دلخواه خودتان را برای عکاسی حرفهای در اعمال کنید.
جمع بندی :
نوکیا ۶.۱ پلاس مزایا و معایب مختلفی دارد که هر کدام از آنها میتوانند هم شما را برای خرید ترغیب کنند و هم دلزده. صفحه نمایش کیفیت خیلی خوبی ندارد اما طراحی به روز و زیبا است. حضور اندروید خام میتواند یکی از ویژگیهای مهم در این گوشی نه چندان پرچمدار به حساب بیاید.
برای خرید این گوشی به تکنوکده راجعه کنید.
دیدگاه شما